OSA START-UP-YRITYKSISTÄ ALOITTAA AUTOTALLISSA. MEIDÄN TARINAMME ALKOI KIVINAVETASTA. 

 

Kuusi vuosikymmentä sitten, Haminan Poitsilassa, Suomenlahden rannalla valmistettiin tulitikkuja. Yrityksemme historia alkaa tuolta vanhaan kivinavettaan rakennetusta tulitikkutehtaasta. Personointi oli jo tuolloin tärkeä osa ydinliiketoimintaamme, sillä valmistimme yksilöllisiä tulitikkupakkauksia. Suomessa valmistettujen tulitikkujen kysynnän hiipuessa 1970-luvulla siirryimme lomakkeiden tuotantoon ja surffasimme IT-aallon harjalla seuraavien vuosikymmenten läpi.

1990-luvun alussa Suomea koetelleesta lamasta selvisimme ainutlaatuiseen osaamiseen panostamalla. Toimitusjohtajamme Mauri Reinilä aloitti yrityksessä keskellä lamaa ja luotsasi liiketoimintaa keskellä haastavaa ajanjaksoa. Digitalisaatio oli jo tuolloin osa tekemistämme ja olimme maailmanlaajuisesti ensimmäisiä digitaalisen painotekniikan käyttäjiä.

2000-luvun alussa Mauri soitti Pyroll Groupin perustajalle Reino Uusitalolle. Puoli tuntia puhelun jälkeen Mauri ja Reino istuivat saman pöydän ääressä keskustellen pakkausalan tulevaisuudesta ja digitalisaation yhdistämisestä pakkauksiin. Pian ensimmäisen tapaamisen jälkeen Reino tuli pienosakkaaksi yritykseemme ja myöhemmin PackageMediasta tuli osa Pyroll-yritysperhettä. Pyroll Group on pyhtääläinen perheyritys, joka työllistää yli 600 työntekijää. Vuonna 2019 pakkausalalla, sopimusjalostuksessa, paperin jälleenmyynnissä ja kiinteistöalalla toimivan yrityksen liikevaihto oli 120 miljoonaa euroa.

Työarkemme mullistui, kun muutimme vuonna 2007 ympyräkaupunki Haminasta kartonkitehtaan kainaloon Inkeroisiin. Uuden tuotantolaitoksemme myötä keskityimme pakkausteollisuuden tuotantoon. Vuonna 2017 olimme vakiinnuttaneet paikkamme pakkausalalla, mutta halusimme kurottaa korkeammalle. Käänsimme uuden sivun yrityksemme liiketoiminnassa ja aloimme ajatella kasvuorientoituneen start-up-yrityksen tavoin. Samalla investoimme parhaaseen mahdolliseen teknologiaan palvellaksemme asiakkaitamme mahdollisimman laadukkaasti ja tehokkaasti.

Vuonna 2020 juhlimme kuusikymmentä vuotiasta start-up-yritystämme. Viime vuosina olemme luoneet menestyksekkäitä kampanjoita Suomen suurimmille FMCG-yrityksille sekä kansainvälisille toimijoille. Yrityksemme arvoja ovat vastuullisuus, rohkeus ja periksiantamattomuus. Meille vastuullisuus tarkoittaa vastuuta ympäristöstä, asiakkaistamme ja toinen toisistamme.

Meidän tiimimme on joukko ammattilaisia, joista osa on työskennellyt yrityksessämme usemmalla vuosikymmenellä sitoutuneesti ja osaamistaan jatkuvasti päivittäen. Tiimiimme on liittynyt myös uusia ammattilaisia, joiden avulla teemme vielä mahtavampia asioita. Matkan varrella yrityksessämme on ehtinyt työskennellä useita sukupolvia ja myös sukupolvenvaihdoksia on koettu. Pyroll Groupin omistajaperheen uutta sukupolvea edustava Aleksi Uusitalo vahvistaa hallituksessamme osaamisellaan kasvua ja kansainvälistymistä.

Meidän missiomme on tukea asiakkaitamme tavoittamaan heidän asiakkaitaan ja kasvattamaan liikevaihtoa sielä, missä digitaalisuus ja fyysinen pakkaus kohtaavat. Meille ainoa suunta on eteenpäin ja sinne kuljemme tekemällä työmme suurella sydämellä.

Meille myönnetyssä Euroopan aluekehitysrahaston hankkeessa kehitettiin PackageMedian digitaalisen painamisen ja digitaalisten palveluiden yhdistelmän etuihin perustuvan tarjooman tuotteistamista ja palvelukuvauksia kansainvälisen kasvun edellyttämiseksi.

Meille myönnetyssä Euroopan aluekehitysrahaston hankkeessa kehitettiin PackageMedian digitaalisen painamisen ja digitaalisten palveluiden yhdistelmän etuihin perustuvan tarjooman tuotteistamista ja palvelukuvauksia kansainvälisen kasvun edellyttämiseksi.