AITOJA ESIMERKKEJÄ PAKKAUSTEN INTERNETIN MAHDOLLISUUKSISTA.

 Olemme tehneet monenlaisia mielenkiintoisia ratkaisuja Suomen suurimmille FMCG-yrityksille ja kansainvälisille markkinoille. Ota aikaa ja inspiroidu! Istutaan sen jälkeen saman pöydän ääreen ja pohditaan millaisia mahtavia ratkaisuja voisimme rakentaa sinun brändillesi.

   

SOSIAALINEN HYLLY - YHTEISLUOMINEN

Fazer Domino

Kuluttajia sitouttava ja suomalaisten suosikkipaikkoja juhlistava kampanja.

TAUSTA: Suomalaisten suosikkikeksi Fazer Domino halusi innostaa keksien ystäviä jakamaan kuvia suosikkipaikoistaan Suomessa. Kampanjaan lähetetyistä kuvista valittiin parhaat, jotka julkaistiin keksilaatikoiden kuvituksena. Sosiaalinen media ja digitaalinen toiminta mahdollistivat yhteisluomisen, joka yhdistettiin fyysiseen tuotteeseen. 

MITÄ TEHTIIN? Kuluttajat saivat lähettää kuvia ja tarinoita lempipaikoistaan verkkosivupohjaiselle kampanjasivustolle ja luoda kuvista oman Domino-keksipakettinsa. Kampanjan aikana verkkosivulla luotiin yli 14 000 virtuaalista Domino-keksipakettia. Yli 1300 kampanjaan lähetettyä kuvaa ja tarinaa valittiin kuvien joukosta ja painettiin Domino-keksipakettien kuvitukseksi. Kauppojen hyllyt täyttyivät 70 000:sta uniikista Domino-keksipaketista. Yhteisluotujen kuvituskuvien lisäksi pakkauksiin painettiin yksilöllinen arvontakoodi, jonka kuluttajat pystyivät aktivoimaan kampanjasivulla. Arvontakoodin aktivoineet osallistuivat unelmamatkan arvontaan. Asiakaspolkua hallittiin PackageMedian digitaalisen back-end-ratkaisun avulla.

ONNISTUIMME ERITYISESTI: Kampanjan jokainen pakkaus oli yksilöllinen, vaikka tuotantoerä oli suuri. Kuluttajat saivat jakaa digitaalista sisältöään ja keksipakettien ostamisesta tuli yhteisöllinen kokemus, joka kasvatti tunnettuuden lisäksi myös brändin liikevaihtoa. Kampanja oli onnistunut omnichannel-ratkaisu, jossa toteutui esimerkillisesti digitaalinen-fyysinen-digitaalinen-kokemus. Kampanja tavoitti onnistuneesti Dominon kohdeyleisön ja sai paljon huomiota sosiaalisessa mediassa. Kampanja voitti vuonna 2020 yhteispohjoismaisen pakkausalan toimijoiden ScanStar-palkinnon.

 

 

IoP & ASIAKASYHTEISÖ

Nammo Lapua Oy

TAUSTA: Lapua valmistaa premium-laatuisia ammuksia ampumaurheiluun, metsästykseen ja viranomaiskäyttöön. Yrityksen tuotteita jälleenmyydään lähes neljässäkymmenessä maassa ja tuotteilla on käyttäjiä ympäri maailmaa. Lapua halusi integroida tuotteidensa pakkauksiin älyominaisuuksia ja tavoittaa kuluttaja-asiakkaitaan paremmin asiakasyhteisön avulla.  

MITÄ TEHTIIN? Rakensimme Lapua Club -yhteisöalustan, jossa Lapuan asiakkaat voivat jakaa kuviaan ja tarinoitaan. Jokaiseen ammuspakkaukseen on painettu avainkoodi asiakasklubiin. Avainkoodit toimivat myös asiakasklubin valuuttana, jolla klubiin rekisteröitynyt käyttäjä voi ansaita palkintoja ja etuja. PackageMedian digitaalinen palvelin yhdistää asiakasklubin, sen jäsenet ja ammuspakkaukset yhdeksi kokonaisuudeksi. Klubi antaa ymmärrystä uusien tuotteiden lanseeraukselle, jälleenmyyjien saavuttamiselle ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen ymmärtämiselle. Lisäksi asiakasklubi kasvattaa myyntiä ja mahdollistaa vuorovaikutuksen tuotteiden käyttäjien kanssa.

ONNISTUIMME ERITYISESTI: Kymmenet tuhannet Lapuan tuotteiden käyttäjät, yli 60:stä maasta, ovat löytäneet Lapua Clubin ja rekisteröityneet sen jäseniksi. Asiakasklubi saa satoja uusia jäseniä joka kuukausi. Älypakkausratkaisullaan ja siihen integroidulla asiakasklubilla Lapua on edelläkävijä alallaan. Asiakasklubi on antanut Lapualle mahdollisuuden viestiä suoraan tuotteidensa loppukäyttäjien kanssa sekä laadukasta lisätietoa asiakaskäyttäytymisestä.

LISENSSIEN HALLINTA

F-Secure

F-Secure on globaalisti toimiva tietoturvaratkaisujen palveluntarjoaja. Yritys halusi löytää ratkaisun, jolla voisi hallita useassa eri kanavassa myymiään lisenssejä. Yksilöllinen lisenssikoodi liitettiin osaksi pakkausta. Ratkaisun avulla kaikkia lisenssejä voidaan hallita samalla tavalla, riippumatta onko lisenssi alunperin verkkosivustolta hankittu latauskoodi vai fyysisestä pakkauksesta löytyvä tuotteen aktivointikoodi. Lisenssiväärennösten mahdollisuutta ei ole! Yksilöllisten koodien integrointi F-Securen pakkauksiin yhdistää fyysisen ja digitaalisen ulottuvuuden kokonaisuudeksi, jossa kuluttajan matka tietoturvaratkaisun hankkimisesta uuteen tai laajennettuun palveluun, on sujuva ja miellyttävä. 

 

 

SOSIAALINEN HYLLY - JAKAMINEN

Elovena

Aamupuuro kuuluu olennaisesti suomalaiseen aamiaiseen. Elovena-brändi halusi olla vahvemmin mukana kuluttajien aamupalapöydässä. Ajatuksena oli innostaa Elovenalla herkuttelevat kuluttajat jakamaan omia elämänviisauksia ja mielipiteitään, kuten "Asioilla on tapana järjestyä" tai "Olet kaunis sellaisena kuin olet". Mietelauseita jaettiin Twitterissä sekä painettiin puuropakkauksiin, joiden kuvia jaettiin sosiaalisessa mediassa. Kampanja oli onnistunut esimerkki digitaalisen ja fyysisen yhdistämisestä sekä sosiaalisesta kampanjasta, jossa osallistettiin kuluttajat jakamaan ajatuksiaan ja annettiin ajatuksille tilaa verkossa ja pakkauksessa.

 

 

YHTEISKEHITYS - YHTEISÖT

Kouvolan Lakritsi

Perinteikäs ja rakastettu lakritsitehdas Kouvolan Lakritsi ja PackageMedia kehittivät yhdessä ratkaisun, jossa koululuokat ja urheiluseurat voivat suunnitella oman lakritsipakkauksen ja hankkia varoja toimintaansa myymällä lakritsia yksilöllisessä pakkauksessa. Makean varainhankinnan lisäksi ratkaisusta on räätälöity versio myös yritysten liikelahjoiksi.

Yhteistyössä kehitetty ja toteutettava varainhankinta on osa Kouvolan Lakritsin palveluvalikoimaa. Kampanja on toimivan yhteistyön ja personoinnin mahdollisuuksien lisäksi todella hieno juttu, sillä voimme omalla erikoisosaamisellemme auttaa lapsia toteuttamaan luokkaretkiä, leirikouluja, turnausmatkoja ja paljon muuta!

 

 

 

KILPAILUJA, JATKOTAKUU JA PALJON MUUTA

Vuosien aikana olemme yhdistäneet pakkauksiin monenlaisia ominaisuuksia. Pakkauksiin on liitetty yksilöllisiä kilpailukoodeja, koodi jatkotakuun rekisteröintiin ja monia muita digitaalisia ratkaisuja. Ota yhteyttä ja kerromme sinulle lisää!

Meille myönnetyssä Euroopan aluekehitysrahaston hankkeessa kehitettiin PackageMedian digitaalisen painamisen ja digitaalisten palveluiden yhdistelmän etuihin perustuvan tarjooman tuotteistamista ja palvelukuvauksia kansainvälisen kasvun edellyttämiseksi.

Meille myönnetyssä Euroopan aluekehitysrahaston hankkeessa kehitettiin PackageMedian digitaalisen painamisen ja digitaalisten palveluiden yhdistelmän etuihin perustuvan tarjooman tuotteistamista ja palvelukuvauksia kansainvälisen kasvun edellyttämiseksi.